Home Page

Tose

 

 

1999: Nekade Vo Nokjta

1 Твоите Бакнежи На Моите Бели Кошули
2Еx Да Сум Злато
3Го Молам небото Да Ми Те Варти
4Скрши Ме
5После Дожд Доаѓа Сонце
6Руски Рулет
7Пушти Ме
8Остани До Крај
9Побегни
10Сонце Во Твоите Руси Коси
11Усни На Усни

2000:Sinot Božji

1Синот божји
2Немир
3Ноќна игра
4Во коси да ти спијам
5Казна моја си ти
6Излажи ме уште еднаш
7Илузија
8Солзи прават златен прстен
9Тајно моја

2003:Ako Me Pogledneš Vo Oči (2003:Ako Me Pogledaš u Oči)

1Ако ме погледнеш во очи
2Соба за тага
3Магија - дует со Есма
4Држи ме цврсто
5Уште една скала
6Место на злосторот
7Лименка
8Студена
9Немаш ни благодарам
10Микс лименка

Serbo-Croatian version:

1Ako me pogledaš u oči
2Soba za tugu
3Čini
4Hold Me Tight
5Još jedan stepenik
6Na mesto zločina
7Limenka

2004: Den Za Nas


CD1
1Жена Балканска
2Звездо Севернице
3Чија Си
4Има Ли Ден За Нас
5Ме Сакаш Со Зборови
6Велам Лејди
7Никада

CD2
1Зошто отиде
2Ангел Си Ти
3Далеку Од Мене
4Еј Синоока, Еј Босонога
5Го лажам Секој Нов Рефрен
6Руски Рулет
7Љубена
8Парче од Европа
9Сон Егзотичен

Serbo-Croatian version:

1Zvezdo severnice
2Kad varaš ti
3Žena Balkanska
4Ima li dan za nas
5Kažem lejdi
6Nikada
7Čija si
8Life
9Pogledaj u mene
10San egzotičan
11Oprosti
12Što si otišla
13Hej plavooka, hej bosonoga
14Kad srce plati stari dug
15Čini
16Soba za tugu

2005: Po Tebe (2005: Pratim Te)

1По тебе
2Žao mi je
3Рани на усните
4Слушаш ли
5Малечка
6Громови на душа
7Лошо ти стои
8Кој ли ти гризе образи
9Полско цвеќе
10Нај, нај
11За овој свет
12Lagala nas mala
13This World
14Krajnje vrijeme (feat. Anja Rupel)

Serbo-Croatian version:

1Pratim te
2Žao mi je
3Rane na usnama
4Čuješ li
5Mala
6Jedina
7Loše ti stoji
8Ko ti to grize obraze
9Poljsko cvijeće
10Naj, naj
11Za ovoj svet
12Lagala nas mala
13This World
14Krajnje vrijeme (feat. Anja Rupel)

2006: Božilak

1Бор садила мома Евгенија
2Се посврши сербес Донка
3Ако одам во Битола
4Јовано, Јованке
5Калеш Анѓа
6Море сокол пие
7Не си го продавај Кољо чифликот
8Си заљубив едно моме
9Учи ме мајко, карај ме
10Со маки сум се родил
11Дејгиди луди млади години
12Nveasta jilosa (Нажалена невеста)
13Зајди, зајди јасно сонце
14Мајка на Марика думаше

2007:Igri Bez Granici (Igra bez granica)

1Душа остана
2Никој како тебе не бакнува
3Боже, чувај од зло
4Месечина
5Игри без граници
6Среќна ли си ти?
7Најдрага моја
8Јас не сум виновен
9Цреша
10Волим осмјех твој (со Антонија Шола)
11Вежи ме за себе
12Остала си увјек иста
13Срце није камен
14Несаница
15Несаница (remix)
16Feeling good

Serbo-Croatian version:

1Pola duše, pola srca
2Veži me za sebe
3Ubijaš me usnama
4Bože brani je od zla
5Mjesečina
6Igra bez granica
7Dal' si sretnija?
8Najljepše moje
9Srećo ne krivi me
10Volim osmijeh tvoj
11Još i danas zamiriši trešnja
12Ostala si uvijek ista
13Srce nije kamen
14Nesanica
15Nesanica

Here are some songs Tose sang:

Soba za tugu